Deniz Alabalığı

Deniz Alabalığı balığı
BalıkAkdeniz

Deniz Alabalığı Genel Bakış

Deniz alabalığı, kahverengi alabalığının göçmen bir türüdür ve bireysel yaşam döngüsü ve çevresine bağlı olarak değişen bir dizi fiziksel özellik gösterirler. Tipik olarak denizde gümüşi pullara ve tatlı su fazlarında daha koyu renklere sahiptirler. Yetişkinler 60 cm (24 inç) uzunluğa ve 10 kg (22 lbs) ağırlığa ulaşabilirler, ancak daha küçük boyutlar daha yaygındır.

Deniz Alabalığı Yaşam Alanı

Deniz alabalığı () anadromi balık türüdür, yani yaşamlarının çoğunu tuzlu suda geçirirler ancak üreme için tatlı suya göç ederler. Akdeniz, Karadeniz ve bu denizlere dökülen nehirlerde bulunurlar. Deniz habitatları arasında kıyı bölgeleri, haliçler ve bazen de açık deniz alanları yer alır. Genellikle üreme için nehirleri ve akarsuları kullanırlar ve uygun çakıllı yataklara ulaşmak için nehirlerde yukarı doğru yüzülürler.

Deniz Alabalığı Yaşam Süresi

Tipik olarak 3-5 yıl, ancak optimum koşullarda 10 yıla kadar yaşayabilir.

Deniz Alabalığı Yaşam Döngüsü

Deniz alabalıkları, tatlı su akışlarında bırakılan yumurtalardan başlar. Yumurtalar, besin olarak sarı kesesi olan alevinlere çıkar. Bunlar, daha sonra yavrulara, daha sonra mina ve son olarak da göç göçlü balıklara dönüşür. Göçlü balıklar olarak, denize uyum sağlamak için fizyolojik değişiklikler geçirir ve denize göç ederler. Denizde (birkaç aydan birkaç yıla kadar değişen) bir süre geçirerek beslenir ve büyürler, daha sonra üremek ve döngüyü tamamlamak için tatlı suya geri dönerler. Bütün deniz alabalıkları üremeye geri dönmez; bazıları denizde ölür.

Deniz Alabalığı Lezzet ve Tüketimi

Deniz alabalığı lezzetli tadı ile değerlidir. Et genellikle narin, lezzetli ve hafif yağlı olarak tanımlanır. Tadı, diyet ve tuzlu su maruziyeti temelinde değişiklik gösterir. Genellikle ızgara, tavada pişirme, fırınlama veya tütsüleme yoluyla tüketilirler. Göçmen alışkanlıkları ve dalgalanan popülasyonları nedeniyle, sürdürülebilir avlanma ve tüketim kritiktir.

Önerilen Videolar